681847.jpg

Tässä on meidän talo alapihalta katsottuna. Ostin pari päivää sitten uuden kamerakännykän, mistä olen jo pitkään haaveillut. Nyt on tullut sitten otettua, jos jonkinlaista kuvaa. Täytyy, ehkä ennen pitkää hommata se digikamera, mutta tämä riittänee alkuun.

 

681852.jpg

Tässä on kuva yhdelta seinustalta. Tein toissa viikolla tuollasen numerokyltin metallinkeräyksestä löytyneestä peltitarjottimesta. Vanha numerokyltti oli palotarkastajan mukaan vikapaikassa. Ja onhan tämä uusi nyt paljon hienompikin! Pari kesää sitten tehtiin Janskun kanssa tuollanen kukkahylly. Janskun vanhat työsaappaat on nyt uusiokäytössä kukkatelineenä, joutavat sitten syksyllä roskiin.

 

681854.jpg

Löydettiin entisten asukkaitten jäljiltä ulkohuussista tällaset ihana vihreät tuolit! Niistä oli istuin osa mennyt rikki. Viime kesänä me kunnostettiin ne pihatuoleiksi. Nyt alkaa olla alapihan oleskelualue oleskelu kunnossa kalusteineen. Viikolla ostin sinne mankankin niin voi kuunnella musiikkia.

 

681851.jpg

Semppiksen hoitotädiltä sain kulahtaneen tuulikellon. Sen osista tein ulkosaunan ovenpieleen tällasen asetelman. Niistä osista osa päätyi uuteen tuulikelloon, josta pitää laittaa kuva myös jossain vaiheessa. Harmittaakohan hoitotätiä kun antoi näin hyvää materiaalia pois, jos näytän nämä kuvat? ;)

Ja vielä kuva mun ylpeyden aiheesta, joka kukkii keittiön pöydällä:

681849.jpg

Tämän loksin (lienee tämän kukan nimi, ainakin näin ovat asiantuntevat vanhat rouvat sanoneet) antoi yksi tuttu yli vuosi sitten. Silloin se kukki komeasti ja kuoli pois. Ainakin luulin niin. Vein ruukun ulkoeteiseen ja unohdin koko asian. Sitten tarvitsin värinokkoseen uutta multaa ja kävin sitä ulkoeteisestä ruukuista. Kohta alkoi nokkosen juurella kasvaa "rikkaruoho". Annoin "rikkaruohon" kasvaa ja vaihdoin sen omaan ruukkuunsa. Näin komeasti kukkivan kukan sain vahingossa kasvatettua. Kun vaan saisi sen ensitalvenakin talvehtimaan...